Afficher ce site en français | View this website in English

Het Schlagerfestival 2020

Ook Christoff feest mee op 15e feesteditie

Na de recordcijfers van afgelopen editie, met bijna 50.000 bezoekers, maakt Het Schlagerfestival zich klaar voor 15 jaar Het Schlagerfestival in 2020. Het belooft een speciale editie te worden, met Raymond van het Groenewoud die voor het eerst zijn opwachting maakt en het podium in het midden van de Ethias Arena om alle Schlagerfestivalfans nog dichter bij het feest te betrekken.

Ook Christoff is in 2020 weer van de partij. De schlagerkoning gaf bij de jongste editie verstek wegens de drukte rond zijn internationaal succesvolle KLUBBB3-project, “maar volgend jaar ben ik er weer bij, want deze jubileumeditie wil ik voor geen geld ter wereld missen”, zegt Christoff enthousiast.

“Christoff is één van de smaakmakers op ons festival, dus we zijn blij dat we hem volgend jaar op ons verjaardagsfeest opnieuw mogen verwelkomen. Hoe populair en geliefd hij wel is, blijkt uit de vele mails en reacties op onze Facebookpagina van mensen die hem dit jaar gemist hebben. Iedereen zal opnieuw kunnen meezingen met zijn vele hits, en met Christoff erbij weet je dat de komende editie weer een topfeestje wordt. Reken maar!”, zegt Friedl Teirlinck namens medeorganisator Medialaan.

Bij de voorbereiding van de nieuwe editie zijn de organisatoren al helemaal in feeststemming. En bij een feest hoort… taart. Die ook Christoff zich gretig laat smaken!

Raymond van het Groenewoud komt naar het 15e Schlagerfestival in 2020

De organisatoren van Het Schlagerfestival strikten voor de 15e editie in 2020 niemand minder dan Raymond van het Groenewoud.

“Eindelijk”, zegt medeorganisator Friedl Teirlinck van Medialaan. “Raymond staat al jaren op ons lijstje en volgend jaar, op de 15de editie, is hij erbij. Met de succesvolle doortochten van o.a. Johan Verminnen, Peter Koelewijn, Gérard Lenorman en Umberto Tozzi hebben we Het Schlagerfestival de voorbije jaren verruimd. Ons publiek houdt van de unieke muziekmix van gevestigde waarden, debutanten en verruimende artiesten. Raymond van het Groenewoud past in ons plaatje en ons festival past eindelijk in zijn agenda. Een win-win langs beide kanten.”

Raymond van het Groenewoud is in Vlaanderen al jaren een gevestigde waarde. Het muzikale icoon brak in 1977 door met de single ‘Meisjes’. Een jaar later volgde de meezinger ‘Vlaanderen boven’ en in 1980 scoorde Raymond met het melancholische ‘Je veux de l’amour’, een nummer waarbij hij zichzelf begeleidde op piano. Vlaanderen danste in 1981 op zijn ‘Cha Cha Cha’ en tien jaar later profiteerde ook Raymond mee van de heropleving van de Nederlandstalige popmuziek. Dankzij Tien Om Te Zien werd zijn gospelachtige ‘Liefde voor muziek’ een weergaloos succes en een zoveelste klassieker.

Niet alleen in het verleden, ook in het huidige muzieklandschap is Raymond van het Groenewoud van onschatbare waarde. De voorbije maanden scoorde hij een zoveelste hit met Tourist LeMC. De tierlantijntjes van hun ‘Spiegel’ waren goed voor goud en het nummer is nog altijd één van de meest gedraaide radiosongs van het moment. Begin maart bracht hij nog de nieuwe single ‘Wat je doet met mij’ uit, een samenwerking met Slongs.

Raymond schrijft en zingt uit zijn hart. “In het algemeen staan al mijn liedjes heel dicht bij mij. Ze komen uit mij en ze zijn mijn uitdrukkingswijze. In muziek zit namelijk meer magie dan gewoon praten met mensen. Woorden op muziek, dat is iets magisch, iets dat niet te identificeren valt”, zei hij in recente interviews. “Op Raymond passen er veel dekseltjes, want door zijn veelzijdigheid kan je hem niet in één vakje stoppen. Het is zoals hij het zingt in zijn ‘Cha Cha Cha’: “Ik hou van veel muziekjes”’, een verklaring waarom hij met zijn muziek succesvol is bij alle leeftijden”, zegt een collega-artiest.

Feesteditie in ’t midden

Het 15e Schlagerfestival in 2020 wordt bijzonder, want de organisatoren plaatsen het podium in het midden van de Ethias Arena. “We blijven ons publiek verrassen, met de artiesten, met de liveband én met de inkleding van de zaal. We vieren onze 15e verjaardag in stijl, maar we adviseren de mensen om vooral ook tijdig hun tickets aan te kopen. De belangstelling blijft jaar na jaar groeien én feestvoorstellingen gaan extra hard!”, zegt medeorganisator Jan Van Esbroeck.

Kaarten kosten 30, 40 en 45 euro.

Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

Bestellen kan

  • online via de links bovenaan
  • telefonisch tijdens de kantooruren via 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.)

Ook voor groepen en bedrijven

Ook grote groepen en bedrijven komen graag naar Het Schlagerfestival. Bedrijven wenden het evenement aan om een relatiemarketingactiviteit op te zetten of als VIP-uitstap met het personeel.

Snel reserveren is de boodschap voor groepen en bedrijven die bij de feesteditie in 2020 mee willen vieren!

Voor groepen zijn er aantrekkelijke kortingen:

  • 4,00 euro korting per kaart vanaf 50 kaarten
  • 5,50 euro korting per kaart vanaf 250 kaarten
  • 7,50 euro korting per kaart vanaf 500 kaarten

Groepskortingen kunnen worden besteld via groepen@sportpaleisgroup.be.

VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroup.be.

Klik hier om het zaalplan te downloaden

Kalender

vr 27.03.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

za 28.03.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 18:30
Aanvang - 20:30

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

zo 29.03.2020 download een .ics-bestand voor je kalenderapplicatie

Deuren - 13:00
Aanvang - 15:00

Ethias Arena

in verkoop

Tele Ticket Service

Bovenvermelde ticketverkoper is een officieel verkoopkanaal. Let op voor malafide ticketverkopers. Meer informatie op I Love My Ticket

Ticketprijzen van nieuw toegevoegde events.
In de recente ticketprijzen zijn de kosten voor online betaling, de servicekosten en de kosten voor bezorging van elektronische tickets inbegrepen.
Meer weten?

"Het Schlagerfestival 2020" wordt georganiseerd door PSE Belgium i.s.m. Medialaan